Hammaslääkäri Oulu ● Isokatu 26 A 7 (3. kerros)

Oikomishoito

Kalvo-oikominen soveltuu hyvin pienempien purentavirheiden tai hampaiden asentovirheiden korjaamiseen. Esteettinen hammashoito lisääntyy koko ajan ja kalvo-oikominen täydentää Hammasklinikka Siriuksen palvelutarjontaa valkaisuhoidon, ienkirurgian, kruunujen sekä laminaattien lisänä.

Hammasklinikka Siriuksen Timo Laitala
Tähti-ikoni

Hammaslääkäri Oulu ● Isokatu 26 A 7 (3. kerros)

Oikomishoito voidaan tehdä kalvoja käyttämällä

Hoito alkaa konsultaatiokäynnillä oikomishoidon erikoishammaslääkärille Timo Laitalalle. Hammaskaaret skannataan digitaaliseen muotoon tietokoneelle, otetaan valokuvat ja tarvittaessa röntgenkuvat, joita käytetään hoidon suunnittelussa. Muutaman päivän kuluttua valmistajalta tulee yksilöity hoitosuunnitelma, jossa animaation avulla voi nähdä miten hampaat liikkuvat ja mikä olisi hoitotulos. Tässä vaiheessa voidaan päättää, lähdetäänkö hoitoon ja tilataanko kalvot.

Kalvot tulevat hampaiden päälle ja ovat melko huomaamattomat. Kalvot ovat numeroitu ja jokaista kalvoparia käytetään yleensä kaksi viikkoa, jonka aikana hampaat siirtyvät hieman kalvon aiheuttaman paineen avulla. Kalvoja pidetään suussa 22 tuntia vuorokaudessa ja ne irrotetaan vain puhdistuksen ja syönnin ajaksi.

Hoitoon kuuluu yleensä myös melko huomaamattomien muoviulokkeiden liimaus hampaan pintaan ja tarvittaessa välien hiontoja. Hoidon lopuksi kaikki ylimääräiset muovit hiotaan ja kiillotetaan pois.

Oikomishoidon lopuksi pitää vielä varmistaa, etteivät hampaat siirry takaisin ja yleensä kiinnitetään ohut metallilanka hampaiden kielen puolelle tai käytetään yökiskoa.

Ehl Timo Laitala tekee myös perinteistä hampaiden oikomishoitoa. Oikomismenetelmä valitaan parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.