Hammaslääkäri Oulu ● Isokatu 26 A 7 (3. kerros)

Hammasimplantit

Varaa aika maksuttomaan implanttikonsultaatioon.

Hammaspäivystyksen puhelinnumero on 044 533 4000.

Hammasklinikka Siriuksen Petri Iso-Kungas
Tähti-ikoni

Hammaslääkäri Oulu ● Isokatu 26 A 7 (3. kerros)

Hammasklinikka Siriuksen Aleksi Kurth

Paras tapa korvata puuttuva hammas on kiinteä hammasrakenne, joko silta omien hampaiden varaan tai hammasimplantti eli keinojuuri. Sinulle ehdotetaan hoidollisesti parasta vaihtoehtoa. Implanttihampaan etuja ovat mm. helpompi puhdistettavuus ja se, että viereisiin hampaisiin ei tarvitse kajota.

Hammasimplantti voidaan yksijuurisen hampaan tapauksessa asettaa myös hampaan poiston yhteydessä tapauskohtaisesti. Muussa tapauksessa implantin asettaminen on suotavaa 5vk–6 kk kuluttua hampaan poistosta, jolloin leukaluu ei ehdi kutistua liikaa. Implantin päälle voidaan tehdä lopullinen hammas yleensä 3–4 kk kuluttua implantin asennuksesta.

Hammasimplantit asetetaan kivuttomasti paikallispuudutuksessa ja yleensä paraneminen on nopeampaa kuin hampaan poistossa.

Implantin asettamisessa voidaan käyttää hyväksi myös nykytekniikkaa ja tilata 3D-röntgenkuvan avulla yksilöllinen ohjuri, jolloin implantti asettuu juuri suunniteltuun paikkaan ja hoidon ennustettavuus paranee entisestään.

Hammasimplanteilla voidaan myös esimerkiksi parantaa kokoproteesin pysyvyyttä oleellisesti.

Ennuste implanttihoidon onnistumiselle on tilastojen mukaan 90–97 %. Implanttihoidon ennustetta huonontavat mm. tupakointi, diabetes ja huono suuhygienia.

Jos puuttuvaa hammasta ei korvata, voivat viereiset omat hampaat kallistua ja muuttaa purentaa. Pureskelukyky usein heikkenee.

Meillä käytetään hyvin tutkittuja ja laadukaita Sirona Dentsply Astra Tech -implantteja, jotka säilyttävät hyvin ympäröivän luun vuosien saatossa. Implantti on titaania. Titaani ei hälytä esimerkiksi lentokenttien metallinpaljastimessa.