Hammasklinikka Siriuksen yrittäjä Timo Kolmonen haluaa panostaa nykyaikaisiin hoitomenetelmiin. Kolmonen on koonnut hammasklinikalleen asiantuntevan tiimin, jossa tehdään tiivistä yhteistyötä eri erikoisalojen välillä. Artikkelikuva

Juha kärsi vuosia pään­sä­rys­tä ja niskan jäyk­kyy­des­tä – kipujen lähde löytyi ham­mas­lää­kä­ri­käyn­nil­lä

Hammasklinikka Sirius on vuonna 2020 perustettu oululainen perheyritys, jonka tavoitteena on tarjota parasta mahdollista hammashoitoa potilailleen.

Hammasklinikka Siriuksen yrittäjä Timo Kolmonen haluaa panostaa nykyaikaisiin hoitomenetelmiin. Kolmonen on koonnut hammasklinikalleen asiantuntevan tiimin, jossa tehdään tiivistä yhteistyötä eri erikoisalojen välillä.

Kun oululainen Juha Penttinen oli kärsinyt jo vuosien ajan välillä pahenevasta päänsärystä ja niskan jäykkyydestä, hänen ystävänsä suositteli hänelle käyntiä paikallisessa Hammasklinikka Siriuksessa, josta hän oli itse saanut apua oireisiinsa.

Penttinen varasi ajan tarkastukseen ja jo samalla viikolla hän asteli Oulun keskustassa sijaitsevan hammasklinikan vastaanotolle ja istahti erikoishammaslääkäri Timo Kolmosen tutkittavaksi.

Timo Kolmonen osasikin sanoa nopeasti, että kipujen ja purennan välillä on selkeä yhteys.

”Pääasiallinen syy päänsärkyihini oli purentaan liittyvät ongelmat. En myöskään tiennyt, että puren hampaitani yhteen nukkuessani ja tämä oli johtanut siihen, että hampaisiin oli tullut vuosien saatossa vaurioita ja niitä oli jouduttu poistamaan”, Penttinen kertoo.

Kivut pään alueella voivat johtua purennasta

Juha Penttinen suosittelee paikallista hammasklinikkaa erityisesti asiantuntevan ja ystävällisen palvelun vuoksi.
Juha Penttinen suosittelee paikallista hammasklinikkaa erityisesti asiantuntevan ja ystävällisen palvelun vuoksi.
KUVA: MIKKO HUOVINEN

Noin puolet ihmisistä kärsivät jossain vaiheessa elämäänsä jonkinlaisista purentaan liittyvistä vaivoista. Oireena voi olla esimerkiksi jännityspäänsärkyä, joka aiheutuu purentalihasten ylikuormituksesta. Kipu voi olla jomotusta, lihasten jäykkyyttä tai muunlaista epämukavaa tunnetta. Myös psyykkiset tekijät, kuten kova stressi tai ahdistus, voivat vaikuttaa purentaan.

Noin 10 prosentilla ihmisistä purentaan liittyvät vaivat vaativat hoitoa.

Leukanivelen ja purentalihasten oireilua hoidetaan usein leukajumpalla, fysioterapialla tai purentakiskoilla. Oikomishoito, purennan hionta, botuliinihoito tai koko purennan kuntoutus voi tulla joissakin tapauksissa kyseeseen.

Juha Penttisen purentaa hoidettiin purentakiskoilla ja lisäksi Penttiselle laitettiin kolme hammasimplanttia.

”Päänsärky helpotti hammasoperaation ja kiskon käyttöönoton myötä nopeasti enkä ole enää kärsinyt päänsärystä tai niskakivuista”, Penttinen kertoo.

Hammaslääkäriä ei tarvitse pelätä

Väestötutkimuksen mukaan jopa kolmannella suomalaisista on jonkinasteinen pelko hammashoitoa kohtaan. Pahimmassa tapauksessa pelko voi estää hammashoitoon hakeutumisen ja synnyttää ilkeän noidankehän.

Yleisin syy pelolle on kipu.

Myös Juha Penttinen kärsi aiemmin hammaslääkäripelosta, mutta Hammasklinikka Siriuksessa hammaslääkäripelko kaikkosi kokonaan. Penttinen kuvailee paikallisen hammasklinikan palvelua ystävälliseksi, rauhalliseksi, huolelliseksi ja miellyttäväksi.

”Henkilökunta oli erittäin ammattitaitoista, ymmärtäväistä ja lämpimän välittävää. He käyttivät lempeitä menetelmiä, selittivät jokaisen vaiheen ja antoivat minulle mahdollisuuden taukoihin tarpeen mukaan”, Penttinen kertoo.

Penttinen kertoo esimerkiksi kokeneensa aiemmin hammaskiven poiston erittäin epämiellyttävänä ja ahdistavana kokemuksena.

”Hammasklinikka Siriuksen hammaslääkärit käyttivät hellävaraista tekniikkaa ja osoittivat erityistä herkkyyttä tilanteelleni. Tämä muutos oli merkittävä aiempiin kokemuksiini. Enää minun ei tarvitse stressata hammaskiven poistoa ja voin käydä hammaslääkärissä ilman pelkoa.”

Hammaslääkäri Jani Aro ja hammashoitaja Sirpa Tuulaniemi kohtaavat työssään lähes joka päivä asiakkaita, jotka kokevat hammaslääkärissä käynnin epämiellyttäväksi tai jopa pelottavaksi. ”Suosittelen, että pelosta kerrottaisiin jo aikaa varatessa. Näin hammaslääkäri ja hoitaja voivat suunnitella hoitotilanteen potilaan toiveita kuunnellen”.
Hammaslääkäri Jani Aro ja hammashoitaja Sirpa Tuulaniemi kohtaavat työssään lähes joka päivä asiakkaita, jotka kokevat hammaslääkärissä käynnin epämiellyttäväksi tai jopa pelottavaksi. ”Suosittelen, että pelosta kerrottaisiin jo aikaa varatessa. Näin hammaslääkäri ja hoitaja voivat suunnitella hoitotilanteen potilaan toiveita kuunnellen”.

Hammaslääkäri, jota uskaltaa suositella

Hammasklinikka Siriuksessa on edustettuna lähes kaikki hammashoidon erikoisalat ja hammasklinikalla tehdään myös esteettistä hammashoitoa. Perheyrityksessä on panostettu erityisen paljon kivuttomaan hoitoon ja pelkopotilaiden hoitoon.

Hammasklinikka Siriuksen hammaslääkäri Jani Aro muistuttaa, että pelkoa ei tarvitse hävetä. Hän suosittelee kertomaan mahdollisista peloista jo aikaa varatessa, jotta hammaslääkäri ja hoitaja voivat suunnitella hoitotilanteen potilaan toiveita kuunnellen.

”Mitä pidempään pelon kanssa on yksin, sitä suuremmiksi usein ongelmat suussa ehtivät päästä. Onkin tärkeää, että pystymme luomaan potilaille turvallisen tilan, jossa he uskaltaisivat kertoa peloistaan”, Aro sanoo.

Ystävänsä tapaan myös Juha Penttinen voi suositella lämpimästi Hammasklinikka Siriuksen palveluita muillekin. Sanalla sanoen paikallisen hammasklinikan palvelu oli hänen mukaansa ensiluokkaista.

”Hammasklinikka Sirius erottuu positiivisesti asiakaspalvelunsa ansiosta. He ovat aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin ja kysyvät hoidon jälkeisestä voinnista, mistä tulee tunne, että he välittävät”, Penttinen kiittelee.

Tutustu perheyritys Hammasklinikka Siriuksen palveluihin ja varaa aikasi osoitteessa www.hammas-sirius.fi.

Tutustu hammasklinikan arkeen Instagram-tilillä @hammasklinikkasirius.